12 Temmuz 2012 Perşembe

Şah Mat

Orijinal Adı :  Scacco Alla Regina 


Tür : Polisiye
Yazar : Mario Mazzanti
Çevirmen : Güliz Akyüz Yıldırım
Yayınevi : Sonsuz Kitap 
Yayın Tarihi : 2011
Sayfa Sayısı : 512 


Bir seri katil ile suç psikiyatristinin adeta bir satranç oyunu gibi olan mücadelesini anlatıyor.

Polis adına çalışan bir suç psikiyatristi suçluların davranış ve psikolojik davranışlarını inceleyerek polise şüphelileri bulmada yardımcı olur. Bu sefer karşısında cinayet işlemeyi seven ve bunu herkese göstermek isteyen, seri cinayetleri ve polis ile olan kovalamacasını satranç oyunu gibi gören bir seri katil vardır.

Şah Mat kitabı mükemmel kurgulanmış bir polisiye roman. Mario Mazzanti'yi ilk kitabında böyle mükemmel bir eser ortaya çıkardığı için kutlamak gerek. Kitabı okurken gerilimi adeta içinizde hissediyorsunuz.

Kesinlikle okumalısınız pişman olmayacaksınız...

Arka Kapak 

Polisle satranç oynayan bir seri katil...

Her bir hamlenin bir insan hayatının kaybolmasına sebep olduğu umutsuz bir satranç maçı.

Suç psikiyatristi olarak polise destek vermekte olan Claps'in suçluların davranış profilini inceleyerek olası şüphelileri tespit etmek gibi çetin bir görevi vardır. Ancak bu sefer ortadaki cinayet hiç de basit değildir. Karşısında acımasız, kararlı, unutulmak istemeyen ve şehrin korkulu rüyası olmayı amaçlayan bir seri katil vardır. Çözüm hep avuç içinde gibidir ama bir türlü ulaşılamamaktadır, aşılan her bir basamak katilin ininin derinliklerine dalmaktan başka bir işe yaramaz.

"Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçeğin insanın en karanlık hırslarında gizlendiği nefeslerinizi kesecek bir gerilim romanı."
La Feltrinelli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder