24 Temmuz 2012 Salı

London 2012: The Official Video Game of the Olympic Games

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Çift Çekirdek 2.8 GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : ATI 2600 / NVIDIA 8600
HDD : 10 GB
DirectX : 10



Oyun Hakkında

London 2012, oyuncuları çok güzel bir sunumla karşılıyor. Bu durum oyundaki her etkinlik için geçerli ve atmosfere çok büyük bir artı katıyor. Seyircilerin coşkusu, spikerlerin yorumları ve güzel grafikler oyuncuyu anında havaya sokuyor. Oyun kesinlikle ucuz bir prodüksyon ile hazırlanmamış. Zaten oyuna başladığınız anda bunun farkına varıyorsunuz. Spikerlerin yorumları ve kimi zaman aralarında yaptıkları muhabbetler bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor, fakat bu açıkçası her spor oyunundan alışkın olduğumuz bir durum. Dolayısıyla oyuncuyu fazla rahatsız etmiyor.
Sporcuların modellemeleri genelde özenle hazırlanmış. Özellikle ünlü isimler tanınabilecek kalitede modellenmiş. Karakter animasyonları da kaliteli bir şekilde hazırlanmış. İskelet sistemi çok gerçekçi bir şekilde işliyor. İçersinde zıplama olan her hangi bir spor dalının etkinliğini oynarken bunu çok güzel bir şekilde fark ediyorsunuz. Karakteriniz yere yüz üstü kapaklandığında içiniz acıyor. Fakat bu her zaman için geçerli değil. Karakter animasyonlarının anormalleştiği bazı anlar var, ancak bu gibi durumlar oyun içinde nadir olarak karşımıza çıkıyor. Müzikler ise oyuncuyu rahatsız etmeyecek enstrümantal, atmosferi yüksek tutacak şekilde hazırlanmış, muhtemelen lisanssız şarkılardan oluşuyor. Öyle abartılacak bir yanı yok kısacası. Londra, oyunda “masmavi” bir gökyüzüyle yansıtılmış. Tribünlerde rengarenk, kalabalık bir seyirci kitlesi ve ülkelerin bayrakları ile süslenmiş bir şekilde oyuna sunulmuş. Yarışların yapıldığı gerçek stadyumları ise oyunda görmek ayrı bir istikrar katıyor oyuna. 

Oyunun sade giriş menüsündeki seçenekler, olimpik oyunlar, etkinlikler, parti modu ve çok oyunculu mod olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef oyunda kariyer modu ve etkinlikler için alıştırma bölümleri yok. Oyunda kariyer modu yerine biraz daha farklı bir mekanik ile oyunculara farklı bir oyun seçeneği verilmiş. Seçtiğiniz ülkenin atletleri ile belli günlerde belli sayıda etkinliğe katılıyorsunuz. Bu etkinliklerin herbirinin 2 turunu oynayıp (qualifying ve finals) oyunu sonuçlandırıyorsunuz. Karakterlerinize özellikler atayamıyorsunuz ya da eğitemiyorsunuz. Belli başlı özelliklerini değiştirebiliyoruz fakat bunlar sadece görsel özellikler ve isimler. Karakterleriniz üstünde tam etkinizin olmaması eksi bir durum olabilir. Fakat bir etkinliği altın madalya ile bitirip İstiklal Marşını duyduğunuzda yüzünüz gülüyor. Evet, Türk atlet oluşturabiliyorsunuz ve İstiklal Marşı’nı gururla çaldırıyorsunuz. Tek oyunculu kısımlarda etkinlikleri bir sıralamaya koyarak “playlist” oluşturabilirsiniz. Hatta böyle yapmak daha mantıklı olacaktır çünkü bu şekilde istediğiniz her spor dalını ve her etkinliğini istediğiniz sıralamada oynayabilirsiniz.

Oyunun çok oyunculu seçeneğine girdiğinizde temsil edeceğiniz ülkeyi seçmeniz isteniyor. Bu şekilde oyundaki statlarınız, başarılarınız v.s, uluslararası bir sıralamada sergileniyor. Bu da bana göre çok güzel bir rekabet oluşturuyor oyuncular arasında. Seçtiğiniz ülkeyi online sıralamada en üstlere taşıma hırsı oyunda bolca vakit geçirmenize neden olabiliyor. Çok oyunculu modların oynanışı basit ve eğlenceli bir şekilde sunulmuş. Raundlar arası rakiplerinizin skorlarını veya sıralamalarını takip edebiliyorsunuz. Tek bir etkinlik için online oyun aramıyorsanız da tek oyunculu seçenekte olduğu gibi, etkinliklerden oluşan bir sıralama hazırlayabiliyorsunuz ya da başkalarının hazırladığı oyunlara katılabiliyorsunuz.








Not : Torrent dosyasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder