12 Temmuz 2012 Perşembe

Resident Evil Operation Raccoon City (2012)

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP 
İşlemci : İntel (R) Core (TM) 2 Duo 2.4 GHz/AMD Athlon (TM) X2 2.8 GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : NVIDIA 8800 GTS/ATI Radeon (TM) HD 3850
HDD : 8 GB
DirectX : 9




Oyun Hakkında

Resident Evil serisinin en keskin dönüşünü yaptığı Operation Raccoon City, ölülerin kol gezdiği, adım atılmayacak bir halde olan Raccoon şehrinde yapılanıyor. Üstelik her şeyin sorumlusu olan Umbrella şirketi, yaptığı korkunç deneyler sonucu dünyayı yaşanmaz bir hale getirdiğini örtbas etmeye çalışıyor. Tabii bu durumda devreye şirketin oluşturduğu özel birlikler girecek ki o özel birliklerden bir tanesi de biz olacağız.
Üstelik hem Amerika Spec Ops birliklerine hem de zombilere karşı ayakta durmaya çalışarak. 

Oyunda Umbrella şirketi tarafından oluşturulmuş 4 kişilik ekibin bir parçası olacağız. Bu 4 kişiden istediğimizi seçip hemen hikaye moduna da atlamamız mümkün olacak. Peki, bu karakter seçme neyin nesi?

Yapımda, özellikleri bakımından 4 farklı karakter oynanabilecek. Bu ekibin ayrılmaz üyesinden biri olan Vector, özellikle oyunlarda sessiz ilerleyip, kimsenin ruhu bile duymadan adam öldürmeyi sevenlerin seçmek isteyeceği biri. Üstelik giydiği kıyafet onu görünmez kılabiliyor. Bunun aksine, daha sesli bir oynanış sergilemek isteyenlerin hayat vermeyi arzulayacağı diğer bir karakterse Beltway. Patlayıcı uzmanı olan Beltway, imha işlemlerinin babası olacak. Bizi uzaktan koruyup kollayacak biri olan Spectre ise keskin nişancılığı asla elden bırakmayanların hoşlarına gidecek bir karakter. Zombilere karşı ayrı bir işkence çektirmek isteyenlerse Bertha karakterini seçecek gibi. Bertha, bir tıp uzmanı olup takımın sağlık konusundaki kilit noktada bulunacak.

T-Virüs'ün en ücra köşesine kadar ulaştığı Raccoon City'de yalnız kalmak mümkün değil. Çünkü senaryo yukarıda anlattığım 4 temel karakter etrafında geçecek, her bir sokağa bu ekip ile gireceğiz. Oyunu tek kişi oynarsanız ekip yine arkanızı kollayacak fakat co-op oynarsanız yanınızda gerçek kişilerin olması biraz daha rahatlatıcı olabilir. Gerçi korku unsurlarına dair ne kaldı orası tartışılır.

Yapım, zaman bakımından Resident Evil 2 dolaylarında ya da sonrasında geçecek. Üstelik Resident Evil 5'te karşımıza çıkmasını dilediğimiz Leon S. Kennedy, serinin bu halkasında yüzünü gösterecek. Hem de Claire Redfield ile beraber. Bu unutulmaz ikilinin dışında Umbrella tarafından oluşturulmuş ayrı bir servis olan U.B.C.S ekibinden Carlos Oliveira da yüzünü gösteren bir karakter olacak. Jill Valentine, Hunk, U.S.S ekibinden Lone Wolf, Ada Wong ve bunun gibi daha birçok karakter de oyun içinde yer alacak.

Umbrella için çalışan biz, şirketin arkasını toparlamak için savaş verirken, T-Virüs'ün Umbrella'ya ait olduğunu bilenleri ve bunu kanıtlayan belgeleri ortadan kaldırmaya çalışacağız. Bu olayı bilenlerden biri de Leon S. Kennedy olacak. Denildiği üzere oyunda Leon'u öldürmemiz gerekebilir. Oyun için öncesinde yapılan açıklamada, Leon'u öldürmek ya da yaşatmak oyuncuların elinde olacağı söylenmişti. Olurda Leon ölürse üzülmeyi bırakın hikayenin gidişatına odaklanın. Çünkü Resident Evil serisi şekil değiştirebilir. Hatırlarsanız Resident Evil 4, Leon çevresinde gelişen, yeni çıkacak olan Operation Raccoon City'nin geçtiği zamandan sonrasını konu alıyordu. O oyunda Leon ölmüyordu fakat ya şimdi ölürse? Ortaya bir karışıklık çıkabilir ve hatta hikayede bir değişiklik yaşanabilir. Umarım bu konuda Capcom kendine çok güvenmiyordur.

Gelelim düşmanlara. Öldürmemiz gereken en temel şey elbette zombiler olacak. Bunun yanında Biyolojik Silahlar adını taşıyan, altında Umbrella şirketinin imzasını taşımakta olan ağır mutasyona uğramış yaratıklar da karşımıza çıkacak. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Amerika’nın özel birliği Spec Ops bize zor anlar yaşatacak. Öyle anlar gelecek ki, etraftaki tek düşmanımız bu birlikler olabilecek. 

Resident Evil 3'te bizlere ter döktüren boss Nemesis, serinin yeni oyununda da kendini gösterecek. Bizlere zor anlar yaşatacak olan Nemesis, anlaşılan Capcom firmasının en gözde yaratığı.

Bahsettiğimiz bu düşmanlardan yara bere aldığımız zaman ise yine yeşil bitki ve spreyler bizi kendimize getirecek. 







 
Not : Torrent dosyasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder