23 Temmuz 2012 Pazartesi

Anna (2012)

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : 3 Ghz
RAM : 1 GB
Ekran Kartı : 256 Mb
HDD : 1 GB
DirectX : 9



Oyun Hakkında

"Güneş ışığının ağaçları arasından geçişini hâlâ hatılıryorum... Senin ile saatlerimiz geçerken, rüzgarın şarkısı dağların üzerinden geçiyordu... Seni sonsuza kadar unutmayı umuyordum... Anna... Aşkım" Oyunumuz bu sözler ve karekterimiz kendisini kabuslarında gördüğü evin önünde birden bulması ile başlıyor ve karekterimizin kabusları ile yüzleşmesine tanıklık edip, evdeki gizemi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.



Oyunu ilk açtığınız anda düzgün hazırlanmış çevre modelleri ve kaliteli kaplamları ile dikkat çekiyor. Yapım ekibi, genelde küçük alanlarda geçen oyuna ayrıntılı hazırladığı çevre ve oyundaki korku atmosferinin baraşılı bir şekilde oyuncuya aktarması ile ortaya övgüyü hak eden bir iş çıkarmış. Karekteriniz ilerledikçe beliren gölgeler ve zaman zaman çok parlayan ışık, Anna'nın ışıklandırma konusunda başarısız olmasına neden olsada bu durum oyununuzu çok etkilemiyor.

Sesler konusunda ise Anna, grafiklerden biraz daha iyi iş çıkarmış. Bulunduğunuz ortama uygun olan ve bazen sizi gerebilen müzikleri barınıdıran oyun, müzikleri konusunda benden tam not alıyor. Oyun boyunca duyacağınız kısık sesteki konuşmlar ise ender olarak duyulmasa bile genede başarılı olduğunu söyleyebilirim. Oyunun seslerini bukadar övmüş olsam bile; ayak sesleri, kapı açılması gibi efektler özensiz olduğu ve sürekli kendisini aynı tonda tekrar ettiği için, Anna bu konuda pek başarılı olamamış. 

Anna, göze hoş gelen grafiklere ve oyun atmosferine uyan müziklere sahip olsada oynanış yönünde biraz zayıf kalıp, üzerine korku serpiştirlimiş bulmaca oyunu olmaktan kendisini kurtaramıyor. Bulmaca oyunları ile ilgileniyorsanız ve birazda korkmak istiyorsanız, boyutu 1 GB'i bile geçmeyen Anna'yı deneyebilirsiniz ancak oyunun bağımsız bir yapım olduğunu son kez hatırlatır ve çok büyük beklentiler girmemenizi tavsiye ederim.






Not : Torrent dosyasıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder