28 Temmuz 2012 Cumartesi

Fotoğraflarla: Londra Olimpiyatları 1. günü...

Türkiye'den Neslihan Yiğit, Avusturyalı Simone Prutsch’a karşı kadınlar bireysel badminton maçında servis yapmaya hazırlanıyor. 

Kaybedenler Kulübü (2011)


Tür : Komedi | Dram
Süre : 105 dk.
İmdb Puanı : 7.6/10.0  


Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete, 90’lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep’de bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin ‘kendi kaybını’ bulduğu ‘Kaybedenler Kulübü’, toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’ de buluşturur. 

Robin Hood (2010)

Tür : Aksiyon | Macera | Dram
Süre : 140 dk.
İmdb Puanı : 6.7/10.0  


13. yüzyıl İngiltere’sinde Robin Hood ve arkadaşları, yaşadıkları köydeki yozlaşmanın karşısına dikilmiş; krala karşı isyana kalkışarak güçler dengesini sonsuza kadar değiştirmişlerdi. Kimilerince hırsız, kimilerince kahraman olarak nitelenen bu mütevazi adam, kendi halkının özgürlük sembolü oldu.

Kral Richard’ın ordusunda Fransızlara karşı hizmet verirken sadece kendi çıkarlarını düşünen Robin, Nottingham’a gittiğinde despot ruhlu şerifin baskısı ve ağır vergilerle inim inim inleyen bir kasabayla karşılaşır. Orada Lady Marion  adlı dul bir kadına aşık olur. Ancak Lady Marion’ın, ormanlardan gelen bu adamın hareketleri ve kimliğiyle ilgili bazı kuşkuları vardır. Sevdiği kadının kalbini kazanmak ve kasabayı kurtarmak isteyen Robin, kendi yaşam tarzına uygun insanlardan bir çete kurar. Şerifin adaletsizliğini yok etmek için üst sınıftan işbirlikçileri teker teker avlamaya başlarlar.

Afganistan Savaşı...

Afganistan Savaşı2001 Ekiminin 7. gününde başlamıştır. Amerika tarafından 11 Eylül Saldırıları gerekçesi ile yapılmıştır. ABD Başkanı George Bush'un "terörle mücadele" politikası kapsamında yaptığı bir savaştır. Harekat Usame Bin Ladin'in yakalanmasına değin sürecekti. Aynı zamanda Taliban ve diğer Taliban yandaşı güçlerin ortadan kaldırılması ile harekat sona erecekti. Böylelikle Afganistan'da iç güvenlik sağlanmış olacaktı.

27 Temmuz 2012 Cuma

Fear 3 (2011)


Sistem Gereksinimleri 

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Intel Core 2 Duo 2.4Ghz, AMD Athlon X2 4800+
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : NVIDIA 8800 GT 512MB RAM, ATI 3850HD 512Mb RAM
HDD : 10 GB
DirectX : 9


Oyun Hakkında

Alma gözümüzün önünde büyüyor...
İlk F.E.A.R. oyunundaki Alma isimli karakterin oyun dünyasına girişiyle birlikte, FPS’lerde uzun süredir kullanılan “korku” kavramı çok daha çeşitli boyutlar kazanmış, oyunlardaki aksiyon ile gerilim unsurlarının hangi oranlarda olması gerektiği tartışılmaya başlanmıştı.

Monolith’in amaçladığı şey de tam olarak buydu. Piyasaya çıktığı dönem büyük ilgi çeken F.E.A.R.’ın daha sonradan ikincisi ve ek paketleri geldi. Son gelen ek paketler ise tam bir hayal kırıklığı örneği olarak oyunun geçmişindeki yerlerini aldı.

Red Faction Armageddon (2011)

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Intel Core 2 Duo 2 GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : 256 MB (GeForce 8800 / ATI Radeon 3850) Shader Model 3.0
HDD : 10 GB
DirectX : 9





Oyun Hakkında

Red Faction: Armageddon eğlencelik bir oyun. Bir başyapıt ile karşılaşmayı bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrayacağınız muhakkak, fakat etrafı gönlünüzce yıkıp, yıkılmış yerleri tekrar inşa etmek, birbirinden fantastik silahları kullanarak oyun boyunca binlerce uzaylıyı katletmek istiyor ve senaryoya pek de önem vermiyorsanız, Red Faction: Armageddon sizi fazlasıyla tatmin edecektir.

Fallout: New Vegas (2010)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Dual Core 2.0GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 6 serisi, ATI 1300XT serisi
HDD : 10 GB



Oyun Hakkında

Öncelikle New Vegas’ın hikayesi üçüncü oyunun hikayesinden tamamen farklı. En başında, artık seride klasikleşmiş, “Vault’tan çıkmış balığa döndüm” başlangıcı bu oyun için geçerli değil. Bu oyunda eski bir Vault üyesi değil, atıktoprağın (wasteland) insanıyız. Dolasıyla görmüş geçirmişliğimiz biraz daha fazla.

Fallout: New Vegas, 2281’de yani Fallout 3'den hemen hemen dört yıl ve 2077'deki Büyük Nükleer Savaştan 204 yıl sonrasınında geçiyor. Hikaye Las Vegas, Nevada ve Mojave Çölü'nde geçiyor.

26 Temmuz 2012 Perşembe

Person of Interest (2011 - ...)

Tür : Aksiyon | Dram | Gizem
Kanal : CBS
İmdb Puanı : 8.3/10.0 
  

En iyi suç henüz işlenmeyendir. Lost’un yaratıcısı J.J. Abrams ve The Dark Knight'ın senaristi Jonathan Nolan'dan yepyeni bir gizem öyküsü.

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir işadamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.


İyi Seyirler...

Teen Wolf (2011 - ...)


Tür : Komedi | Dram | Korku
Kanal : MTV
İmdb Puanı : 7.4/10.0 
   


Lise hayatının zorluklarına bir de kurtadam olmanın yükü eklenince Teen Wolf'un kahramanı Scott'ın hayatı komik olduğu kadar korkutucu olaylara sahne oluyor. 80'lerin unutulmaz filmi, yepyeni yorumuyla tekrar karşımızda. Kuzey California'daki Beacon Hills'te yaşayan Scott McCall, öğrencisi olduğu lisenin sosyal hayatı pekte parlak olmayan gençlerinden biriyken, doğaüstü bir olay hayatını değiştirecek. Lise hayatının popülerlik basamaklarını tırmanmak için bir gereklilik olan spor konusundaki başarısızlığı, genç kahramanımızın kendine farklı uğraşlar aramasına neden oluyor.


Küçük bir banliyöde çalışan Scott, ormandaki bir cesetle ilgili söylenti duyunca havanın kararmasını bekleyip, araştırmak için yola düşüyor.

El Yazısı (2012)



Tür : Komedi | Dram
Süre : 95 dk.
İmdb Puanı : 7.8/10.0  



Kasabanın eczacısı Zeynep ani bir kararla evlilik hazırlıklarına başlar. Genç Ahmet, yakındaki köyden sevdiği kızı kaçırmayı plânlamaktadır. Afacan Ragıp, Eczacı Zeynep’e naif bir aşk mektubu yazar. Kasabanın ilk yabancı öğretmenini karşıladığı günde, umut dolu bu üç hikâye giderek iç içe geçer.

İyi seyirler...

25 Temmuz 2012 Çarşamba

A Lot Like Love / Aşk Gibi Bir Şey (2005)


Tür : Komedi | Dram | Romantik
Süre : 107 dk.
İmdb Puanı : 6.4/10.0  

Yeni mezun Oliver, çarçabuk iş hayatına atılmış yirmili yaşlarında bir gençtir. Yoğun geçen iş hayatı yüzünden sürekli seyahat etmektedir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözüne inanarak, iş hayatındaki hedeflerinde yalnız olmak istemez... 

İş seyahatlerinden birinde Emily'yle karşılaşır. Bu bir ilktir. Tanışmalarından itibaren, tam yedi yıl sürecek olan bir karşılaşma döngüsünün içine girerler. Bir türlü; kader mi, yoksa tesadüf mü kestiremezler. Hayatlarının farklı dönem ve durumlarında sürekli bir araya gelen ikili arasında adını koyamadıkları bir ilişki gelişir. Beraberken çok iyi vakit geçirdikleri halde zıt karakterlere sahip olmaları biraraya gelmelerini zorlaştırır. İsmini koyamadıkları bu ilişkileri sadece bir arkadaşlık olarak mı kalacaktır, yoksa daha ötesine mi dönüşecektir?

24 Temmuz 2012 Salı

London 2012: The Official Video Game of the Olympic Games

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Çift Çekirdek 2.8 GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : ATI 2600 / NVIDIA 8600
HDD : 10 GB
DirectX : 10



Oyun Hakkında

London 2012, oyuncuları çok güzel bir sunumla karşılıyor. Bu durum oyundaki her etkinlik için geçerli ve atmosfere çok büyük bir artı katıyor. Seyircilerin coşkusu, spikerlerin yorumları ve güzel grafikler oyuncuyu anında havaya sokuyor. Oyun kesinlikle ucuz bir prodüksyon ile hazırlanmamış. Zaten oyuna başladığınız anda bunun farkına varıyorsunuz. Spikerlerin yorumları ve kimi zaman aralarında yaptıkları muhabbetler bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor, fakat bu açıkçası her spor oyunundan alışkın olduğumuz bir durum. Dolayısıyla oyuncuyu fazla rahatsız etmiyor.

Batman'in Gala Gecesinde Saldırı...

ABD‘nin Denver eyaletinde yapılan Batman Dark Knight Rises filminin galasından sonra etrafa rastgele ateş açılması sonucu 15 kişi öldü, 40′a yakın kişi yaralandı.  Hint uyruklu bir genç gözaltına alındı. Reuters’ın yerel bir radyonun muhabirine dayandırdığı haberine göre, Denver’daki Batman Dark Knight Rises filminin gece 00.00′da yapılan ilk gösterimi sırasında ateş açıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan tam filmde başlayan çatışma sahnesi sırasında acil çıkış kapısından girdi ve saldırdı. Olayda 15 kişi öldü. NBC’ye konuşan polis yetkilileri 40′dan fazla yaralı olduğunu ifade etti.


Larry Crowne (2011)



Tür : Komedi | Dram | Romantik
Süre : 98 dk.
İmdb Puanı : 5.9/10.0  


Sevimli ve saf Larry Crown deniz kuvvetlerinden ayrıldığından beri çalıştığı şirkette küçülmeye gidilene kadar süper bir ekip lideri olarak çalışmaktaydı. İşsiz kalınca ev kredisini ödemekte zorlanan ve boş günlerinde ne yapacağını bilemeyen Larry, dostları ve arkadaşları Lamar ve B’Ella tavsiyelerine ihtiyaç duyar. Sonunda yeni bir başlangıç için yerel üniversiteye gitmeye başlar…

Doğu Vadisi Halk Üniversitesi’nde Larry, genç öğrencilerden oluşan renkli bir gruba katılır. Bunların arasında kendilerine daha iyi bir gelecek kurmaya çalışan güzel Talia ve erkek arkadaşı Dell yer almaktadır. Kendisini de hayrete düşürecek şekilde, hitabet hocası Mercedes Tainot’a aşık olur.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

Michelle ve Barack Obama

Londra 2012 Olimpiyatları için geri sayım hızla devam ederken Amerika Basketbol Milli Takımı nam-ı diğer Dream Team dün Washington Verizon Center'da Brezilya'ya karşı bir hazırlık maçı yaptı. Lebron James'in 30, Kevin Durant'in 11 sayıyla tamamladığı maçı Dream Team 80 - 69 kazandı. Maçı asıl enteresan kılan ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barac Obama ve eşi First Lady Michelle Obama oldular.

Anna (2012)

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : 3 Ghz
RAM : 1 GB
Ekran Kartı : 256 Mb
HDD : 1 GB
DirectX : 9



Oyun Hakkında

"Güneş ışığının ağaçları arasından geçişini hâlâ hatılıryorum... Senin ile saatlerimiz geçerken, rüzgarın şarkısı dağların üzerinden geçiyordu... Seni sonsuza kadar unutmayı umuyordum... Anna... Aşkım" Oyunumuz bu sözler ve karekterimiz kendisini kabuslarında gördüğü evin önünde birden bulması ile başlıyor ve karekterimizin kabusları ile yüzleşmesine tanıklık edip, evdeki gizemi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Source Code / Yaşam Şifresi (2011)

Tür : Gizem | Bilim Kurgu | Gerilim
Süre : 93 dk.
İmdb Puanı : 7.5/10.0  


Film, bir trende patlayan bombanın failini öğrenmek için Afganistan'da çarpışan bir askeri yeni bir teknoloji sayesinde trendeki yolculardan birinin ruhuna göndermesiyle alakalı. Her geri dönüşü için 8 dakikalık zamanı bulunan kahramanımız bir süre yeni kimliğine adapte olmaya çalışıp görevini yapmaya koşullanıyor. İlginç ve aktif bir senaryo olmasına rağmen içi doldurulamamış kısımlara da sahip. Bombacının silik bir görüntü çizmesi, treni havaya uçurma sebebinin altyapısının fazla sıradan olması gibi. Ama filme en büyük zararı finali veriyor. Bu tip filmlerde gereksiz yere ana mantığın üzerine çıkmaya çalışır bazı senaristler ve hikayeyi de tam orada mahvederler. Source Code'un paralel zaman teorisini kendi elleriyle yıktığı ve bunu normalleştirmek için öyküye geçirdiği kılıf seyirciyi filmden soğutabiliyor. Yine de görüntü yönetimi ve özel efektleriyle ayrıca Michelle Monaghan unsuruyla ve hızlı temposuyla iyi bir boş vakit değerlendirme unsuru sayılabilir film. 

Dünyanın En Güzel Nehri / Cano Cristales

Cano Cristales diye bir nehir gerçekten var. Ne yazık ki Kolombiya’da, ve oldukça sapa bir yerde; yani bir uçağa atlayıp gidelim demek her yiğidin harcı değil. Cano Cristales’e “beş renkli nehir” ve “cennetten çıkan nehir” de deniyor. Yılın her günü değil ama. Sadece kuru ve yağışlı mevsimler arasındaki geçiş döneminde nehir inanılmaz renklere bürünüyor. Nehrin sırrı nehir yatağındaki yosunlarda gizli. Normal zamanda herhangi bir nehirden farksız Cano Cristales. Fakat mevsim dönümünde suyun yüksekliği belli bir seviyeye geldiğinde bu yosunlar adeta çiçek açıyor; sarı, mavi, yeşil ve kırmızının tonlarından oluşan muhteşem bir görsel şölen yaratıyorlar.

22 Temmuz 2012 Pazar

Merlin (2008 - ...)

Tür : Macera | Dram | Aile
Kanal : BBC One
İmdb Puanı : 7.8/10.0



Büyülü bir çağ, mitlerin gerçek olduğu bir diyar... Krallığın kaderi Merlin adında genç bir adamın omuzlarında.

Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi'yle buluşuyor, Orta Çağ efsanesi ekranlarda yaşanıyor... İngiliz yapımı Merlin'de sihrin ve doğaüstü yaratıkların diyarı Camelot'ta bir efsanenin doğuşuna tanık olacağız. Kral Uther tarafından yönetilen Birleşik Krallık’ta büyücülerin sihir yapmalarının yasaklandığı bir dönemde, doğaüstü yeteneklere sahip Merlin adında genç bir adamın yolu ileride tahta geçecek Prens Arthur’la kesişir. İki genç adamın rekabetle başlayan tanışıklıkları kısa sürede dostluğa dönüşecek ve ülkelerinin kaderinde büyük rol oynayacaktır.

The Simpsons (1989 - ...)


Tür : Animasyon | Komedi | Aile
Kanal : Fox   
İmdb Puanı : 8.8/10.0 
   

Tuhaf görünüşleri ve sıradışı tavırlarıyla Amerika’da en uzun süreyle yayında kalma rekorunu kıran The Simpsons, yayın hayatına 1987 yılında Tracy Ulmann Show’da kısa skeçler olarak başlamıştı. Animasyon dünyasında çığır açan bu ‘uçuk’ aile, yarım saatlik çizgi dizi formatına dönüştürülürken orijinal karakterlerin görünüşleri de değişti. Kısa bir süre sonra da televizyon tarihinin en önemli yapımlarından biri oldu. 


Liseyi sonunculukla bitirebilen Homer, lise aşkı Marge ile evlendikten sonra Springfield’ın orta sınıf ailelerinin yaşadığı Evergreen Terrace’da bir yaşam kurdu. Üç ‘ilginç’ çocukları oldu. Homer zaman geçtikçe birayı, donat’ları, Marge’ın hazırladığı pirzolaları ve İspanyol kanalında Bee Guy’ı sevdiğini fark etti; bir de patronu Mr. Burns ve komşusu Ned Flanders’dan nefret ettiğini.

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Family Guy (1999 - ...)


Tür : Animasyon | Komedi
Kanal : Fox   
İmdb Puanı : 8.5/10.0 
   


Dizi genel olarak kurgusal şehir Quahog, Rhode Island'da yaşayan Peter ve Lois, çocukları Meg, Chris ve Stewie ve antropomorfik köpekleri Brian'dan oluşan Griffin ailesini konu alır. Dizi Amerikan kültürü, toplum, televizyon ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir. 

Dizinin içeriği ailenin yaşamı ve Stewie Griffin adındaki 1 yaşındaki bebeğin planları çerçevesinde geçer. Bu planlar annesi Louis Griffin'i öldürmek ve dünyayı ele geçirmektir. 

Keyifle izleyeceğiniz bir komedi, iyi seyirler...

20 Temmuz 2012 Cuma

The Adjustment Bureau / Kader Ajanları (2011)

Tür : Romantik | Bilim Kurgu | Gerilim
Süre : 106 dk.
İmdb Puanı : 7.1/10.0  



Kaderimizi biz mi kontrol ediyoruz, yoksa görünmez güçler mi bizi idare ediyor? David Norris, gerilim filmi Kader Ajanları'nda Kader'in onun için plânlarını görür ve başka bir şey istediğini fark eder. Bunu elde etmek için de, hayatı boyunca sevdiği tek kadını günümüz New York caddelerinin her yerinde kovalaması gerekir...

Amerika Birleşik Devletleri senatosuna girmek üzere olan, hırslı politikacı David
Norris daha önce tanıdığı hiçbir kadına benzemeyen, güzel modern balerin Elise Sellas'la tanışır. Tam ona âşık olmaya başladığını fark ettiği an, gizemli adamlar çifti ayırmak için karşılarına çıkar...

Düşmüş prensesler...

Ya daha gerçekçi olsaydı ?...

Pamuk Prenses

Baykuş gözleri...

Mükemmel bir yaratılışa sahip olan Baykuş mavi rengi görebilen tek kuş olma özelliğine sahiptir. "visual purple” yani "mor ışık görüntüsüne” sebep olan kimyasal bir madde barındırırlar. 

19 Temmuz 2012 Perşembe

Lockout / İsyan (2012)



Tür : Gerilim | Aksiyon | Bilim Kurgu
Süre : 95 dk.
İmdb Puanı : 6.1/10.0  



Bir komplo oyununa alet olduktan sonra casuslukla suçlanan eski ajan Snow'a özgürlüğünü yeniden kazanma fırsatı sunulur. Fakat karşılığında üstlenmesi gereken görev oldukça zorludur. Zira Amerikan başkanının kızı Emily kaçırılmış ve yüksek güvenlikli bir uzay üssüne hapsedilmiştir. Snow en sıradışı yöntemlerle Emily'yi kurtarmaya çalışacaktır.. 


İyi seyirler...

Anonymous / Anonim (2011)

Tür : Dram | Tarih | Gerilim
Süre : 130 dk.
İmdb Puanı : 6.8/10.0  



Kraliçe Elizabeth dönemi İngiltere'sinde geçen hikaye yüzlerce yıldır onlarca entellektüelin kafasını kurcalayan bir soruya odaklanıyor: İngiliz edebiyatının en büyük ismi William Shakespeare'in eserlerinin arkasında başka biri mi vardı? Onlarca edebiyat eseri başka birilerinin kaleminden çıkmış olabilir miydi? Konuya ömrünü adamış uzmanlar, yazılmış onlarca kitap ve üretilen teorilerden sonra şimdi Roland Emmerich, Anononim filmiyle İngiliz edebiyatına aynı soruyu soruyor. Dönemin skandal dolu siyasetine ayna tutarak, Kraliyet ailesinin küstah ve güç tutkunu hali Londra'da 'sahneleniyor'. 

İyi seyirler...

Extremely Loud & Incredibly Close / Çok Grültülü ve Çok Yakın (2011)



Tür : Macera | Dram | Gizem
Süre : 129 dk.
İmdb Puanı : 6.7/10.0  



Film, babasını 11 Eylül olaylarında kaybetmiş Oskar isimli bir çocukla ilgili. Babası öldükten sonra uzun süre onun giysi dolabına yaklaşamayan Oskar, bir gün saklı bir anahtar buluyor o dolapta. Saklı anahtarın babasından bir mesaj olduğuna inanıyor ve elindeki ipuçlarından yola çıkarak, bu anahtarın açacağı kilidi ve babasının O'na bıraktığına inandığı mesajı bulmaya çalışıyor. Bu sırada da korkularını yenmeyi öğreniyor.
                     
Öncelikle film her açıdan çok etkileyici. Hikayenin işleniş tarzı çok sanatsal. Üzerinden 11 yıl geçsede, özellikle Amerikalılar için acıların çok taze olduğu bir olayı, 11 Eylül terörist saldırısını, merkezine değilde arka planına alıyor. Asıl hikayeyi ön fonda Oskar yaşıyor. Kaybettiğini düşündüğü babasına yaklaşmaya çalışıyor, aslında çok yakınında, anılarında yaşattığını bilmeden. 

Lava Kiss...

Kocam ve ben, bir tur rehberi ve bir grup arkadaşıyla birlikte, son zamanlarda aktif lav akışı olan Kalapana, Havai'ye, kraliyet bahçelerinin alt bölümüne kadar yürüyüş yapmaya geldik. Yağmurun geçmesini beklerken, tripod üzerinde fotoğraf makinemi kurduktan sonra biz lav akışı önünde arkadan aydınlatmalı portre alarak başladık. Son fotoğraf için, kocam beni içten bir şekilde eğerek öptü. Bu hayatta bir kez gerçekleşen bir an!

Derin bakış...

Gadaladeniya Tapınağı, Pilimathalawa, Kandy, Sri Lanka girişinde bu yaşlı dilenciyi gördüm. Çok sessizdi, yere oturmuş ve o derin gözleriyle tapınağa bakıyordu. Yüzündeki kırışıklıklar ve onun derin gözleri hayat hikayesini anlatıyor gibiydi.

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Top Gun: Hard Lock (2012)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Core 2 Duo E6305 1.87GHz, Athlon II X2 260u
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : GeForce 510, Radeon HD 2900 GT
HDD : 8 GB




Oyun Hakkında

Meşhur Top Gun,filminden sonra Top Gun: Hard Lock oyunuyla karşımıza çıkıyor uçağımızı sürüyor ve düşmanlarımızı yok etmeye çalışıyoruz,oyunda 15 farklı görev,14 farklı uçak mevcut ayrıca uçağınızı yenileyebilir yani upgrade yapabilir ve üzerindeki çıkartmaları değiştirebilirsiniz.

28 Şubat'ta Devrilmek

Tür : Siyaset / İnceleme - Araştırma
Yazar : Mehmet Bican 
Yayınevi : Truva Yayınları
Yayın Tarihi : 2012
Sayfa Sayısı : 432 



Bu kitap, Türkiye’nin yakın geçmişteki gündeminin karanlıkta kalmış önemli olaylarını aydınlatarak günümüze taşımaktadır. Bu kitabın, büyük yankı uyandıracağı daha şimdiden kamuoyunda konuşulmaktadır. 

Dönemin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller’in basın danışmanlığını  yapmış Mehmet Bircan'ın yeni kitabı “28 Şubat’ta Devrilmek”te 28 Şubat sürecinin öncesi ve sonrası yaşananları bilinmeyen yanlarıyla ortaya koyuyor. 

Dead Space 2 (2011)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Pentium 4 2.8 GHz veya daha fazlası, AMD Athlon64 3000+ veya daha fazlası
RAM : 1 GB (XP), 2 GB (Vista veya Win7) veya daha fazlası
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 6800 veya daha iyisi, ATI X1600 Pro veya daha iyisi
HDD : 10 GB



Oyun Hakkında

Bir mühendis olan Isaac Clarke, sevgilisinin de bulunduğu Ishimura adlı gemiden haber alınamayınca, bir ekip ile birlikte bu maden gemisine doğru yola çıkar. Uzayın boşluğunda süzülen Ishimura, dışarıdan oldukça normal gözükse de, olay gemiye girince bambaşka bir hal alır. Yüzlerce kişilik gemi mürettebatı kayıptır, etrafta pek çok parçalanmış ceset vardır ve karanlık köşelerde sürünen 'şeyler' vardır.

Supernatural (2005 - ...)


Tür : Dram | Fantastik | Korku
Kanal : CW
İmdb Puanı : 8.6/10.0 



Dean ve Sam iki kardeştir. Dean 6 yaşındayken ve Sam bebekken anneleri gizemli bir güç tarafından öldürülür. Babaları hayatını, eşini öldüren şeytani gücü aramakla geçirmektedir. Dean babasına yardım etmeyi seçmiş ve onunla birlikte gizemli ve şeytani güçleri yok etmektedir. Sam ise onlardan ayrılmış ve hukuk fakültesinde okumayı seçmiştir. Birgün Dean , Sam"in yanına gelir ve babasının kaybolduğunu, yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Ve iki kardeş babalarını aramaya çıkarlar. Tabii bu esnada önlerine çıkan şeytani güçleri yok etmektedirler.


Dizinin her bölümünde ayrı bir gizem, korku, komedi, aksiyon yaşanmaktadır. Her bölüm bitiminde, bir sonraki bölümü beklemeye başlıyorsunuz, iyi seyirler...

17 Temmuz 2012 Salı

Prison Break: The Final Break (2009)

Tür : Aksiyon | Dram | Gerilim
Süre : 89 dk.
İmdb Puanı : 7.8/10.0  


Hikaye Sara'nın, Christina Scofield'ı öldürmek suçundan Michael ile olan düğün töreninde tutklanmasıyla başlar. Kadın cezaevinde bazı yeni karakterler göze çarpmakla birlikte Gretchen Morgan'da hapishanede görülmüştür.
Kadınlar hapishanesinin yanında aynı zamanda erkekler hapishanesi de bulunmaktadır ki bu erkekler hapishanesinde General Jonathan Krantz ve T-Bag bulunmaktadır. Sara'nın hapishanede olduğu haberini alan Krantz, onun kafası için 100.000 $ ödül koyar. Hatta Sara zehirlenir fakat tıbbi müdahale ile kurtatılır.

Serinin finalinde Şirket'in düşüşüyle meydana gelen olaylar ve Michael 'ın nasıl öldüğü açıklanmamıştı; filmde bu sorular cevaplanmıştır.

Prison Break (2005–2009)

Tür : Suç | Gizem | Gerilim
İmdb Puanı : 8.5/10.0 



Bir yapı mühendisi olan Michael Scofield işlememiş olduğu bir suçtan idam cezasına çarptırılan abisi Lincoln Burrows'u kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işleri kendi eline alır. Mükkemmel kurgulanmış kaçış planıyla abisini kurtarmak için bir bankayı soyar ve abisinin bulunduğu hapisaneye gönderilir. Michael planını uygulmaya başladıktan sonra hesaba katmadığı tek bir şeyin olduğunu anlar: İnsanlar. Ünlü bir mafya tetikcisi olan John Abruzzi (Peter Stormare), çocuk tecavüzcüsü ve katil T-Bag ve azılı gardiyan şefi Brad Bellick onun planını zora sokmaktadır.

Bu dizi gerçekten hoşunuza gidecek, iyi seyirler...


Dev Kristal Mağarası

2000 senesinde, Meksika'nın küçük bir kasabasında madenciler, içinde dev kristaller bulunan bir mağarayı kazara gün yüzüne çıkardı.

Samanyolu...

Samanyolu Galaksisi; milyarlarca yıldızın bir arada bulunduğu, dev yıldız kümesi...

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Peyto Gölü

Peyto Gölü , Kanada sınırları içerisindeki kalan Kayalık Dağlar kapsamındaki Banff Milli Parkı'nın bir parçasıdır. Göl, buzul beslenimli bir göldür.

Sons of Anarchy (2008 - ...)

Tür : Suç | Dram
Kanal : FX
İmdb Puanı : 8.6/10.0 



Motorsikilet Kulübü MC, Kaliforniya'nın küçük kasabasında, kanun adamlarına karşı kendi yasa dışı varlığını korumaya çalışır. Kulüp, bir yandan içinde bulunduğu kuralsız yaşamını sürdürmeye çalışırken, diğer taraftan da bölgenin suç ve uyuşturucu ağına karşı direnç göstermek zorunda kalır. Şimdi zaman, Haley Davidosnlar, Night Trainler ve Road Kingler'in zamanı. Sons of Anarchy, Amerika'da uzun yıllardan bu yana varlığını sürdüren motorsiklet çetelerinin yaşamlarını gözler önüne seriyor. Para, kan ve gücün çekiciliğine dair sürükleyici bir dizi. 


İyi seyirler...



Bristol Central Library... (1906)

Bristol Merkez Kütüphanesi 106 yaşında...

Ghost Recon: Alpha (2012)

Tür : Aksiyon | Bilim Kurgu
Süre : 20 dk.
İmdb Puanı : 7.5/10.0  



Ghost Recon: Alpha takımı ekibi Ghost önderliğinde, gizemli bir Rus iş adamının deposuna sızmaya çalışırlar.
Görevleri nükleer başlıklı savaş füzelerini etkisiz hale getirip güvenliği sağlamaktır...

Oyunundan tanıdığınız bu kısa filmi çok seveceksiniz, iyi seyirler... 

15 Temmuz 2012 Pazar

Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier (2011)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Intel Pentium D 3.0 GHz veya AMD Athlon 64 X2 4400+ 2.2 GHz
RAM : 1 GB / 2 GB (Vista ve 7 için)
Ekran Kartı : 256 MB DirextX-compliant, Shader 4.0
HDD : 25 GB
DirectX : 9




Oyun Hakkında

Günümüze yakın bir gelecekte, hatta yanıbaşımızda başlayan tehlike, sadece Rusya'yı değil, tüm dünyayı tehdit ediyordu. Mutlak hakimiyeti, merhametsizlik ve orantısız güç olarak görenler, yönetimi devirmek için harekete geçti. Tabii ki bu sadece başlangıç olacaktı.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (2011)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Intel Core 2 Duo E6600 veya AMD Phenom X38750
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : 256 MB NVIDIA GeForce 8600GT veya ATI Radeon X1950
HDD : 16 GB
DirectX : 9



Oyun Hakkında

Bir zamanlar "süper güç" olarak nitelendirilen Amerika düştü! Kraliyet toprakları İngiltere perişan. Almanya, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük yıkımla karşı karşıya. Zaten siyasi belirsizliklerle yıllardır uğraşan Fransa ise, çaresizliğin zirvesinde. Rusya durmuyor, durdurulamıyor. Stalin öleli yıllar oluyor, ancak Stalin Rusya'sı hala yaşıyor. Başka devletleri yok edercesine hem de...

Batman: Arkham City (2011)


Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : Dual-Core CPU 2.4 GHz
RAM : 2 GB
Ekran Kartı : NVIDIA 8800 veya ATI 3800VRAM
HDD : 17.5 GB
DirectX : 9



Oyun Hakkında

Batman’in yeni macerası hem daha derin hem daha karmaşık hem de görsel olarak önceki bölümden daha üstün. Uzun oyun süresi de vaad eden oyunun karşısından kalkamayacaksınız. 

Batman: Arkham City oynarken elbette ilk odak noktamız dövüşler oluyor. Arkham Asylum'da evet, çok iyiydiler. AC'de ise beklediğimden fazlasını aldım zira kesinlikle çok başarılı.

The Darkness II (2012)

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi : Windows 7/Vista/XP
İşlemci : İntel Core 2 Duo 2 GHz veya AMD Athlon 64 4200+
RAM : 1.5 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 8600 GT 256 MB/ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MB
HDD : 10 GB
DirectX : 9



Oyun Hakkında

Estacado, Jackie Estacado

Hikayemiz ilk oyundan 2 yıl sonrasını konu alıyor. Kahramanımız Jackie Estacado, The Darkness’ın ona sağladığı güçleri kullanarak Franchetti ailesinin başındaki isim olmuş durumda. Bununla birlikte önceki oyunda öldürülen kız arkadaşı Jenny Romano’yu da aklından atabilmiş değil.